6.1 C
Pristina
Monday, March 27, 2023
spot_img
HomeKULTURËAforizma nga nobelistja Rita Levi-Montalcini

Aforizma nga nobelistja Rita Levi-Montalcini

Rita Levi-Montalcini (1909 – 2012) ishte neurologe, akademike dhe senatore italiane. Në vitin 1986, ajo fitoi çmimin Nobel për Mjekësi.

Gjeni më poshtë disa nga thëniet e saj më të njohura:

Grave që kanë ndryshuar botën, s’u është dashur të shfaqin gjë tjetër, përveç zgjuarsisë së tyre.

Janë të rrallë ata që përdorin trurin, të paktë ata që përdorin zemrën, unik ata që i përdorin të dyja.

Më mirë t’u shtosh jetë ditëve, sesa ditë jetës.

Besoj tek femrat, por jo tek lëvizjet femërore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments